Over

“Riet, wie wil dat nou niet?” – Bel direct 06 53 17 98 29

Rieten dak

Rieten daken worden gemaakt van één jarig riet. Met riet is in principe alles mogelijk. Dit natuurlijke materiaal is niet voor niets één van de oudste dakbedekkingen, het wordt reeds eeuwenlang gebruikt. Naast de praktische voordelen staat riet tegenwoordig ook voor warmte en stijl, geef uw woning karakter door een professionele rietdekker in te schakelen. Onderstaand vindt u een aantal aandachtpunten waar een professional tijd en aandacht aan besteedt.

Singer Rietdekkersbedrijf

Singer Rietdekkersbedrijf

Schoonmaken

Na verloop van tijd verweert het bovenste riet en kan er door te weinig zon of wind mos of algenaangroei plaatsvinden. Het is belangrijk om mos en algen te verwijderen omdat deze natuurlijke begroeiingen een negatieve invloed hebben op de levensduur van een rieten dak. Rietdekkersbedrijf Singer staat bekend als een fullservice bedrijf, dat ook deze schoonmaakhandelingen op zich neemt.

Isolatie

Isolatie is belangrijk bij een rieten dak. Om tochten te voorkomen worden er isolatieplaten gebruikt. Dit zorgt ervoor dat dit de beste isolerende dakbedekking is die er bestaat. In de zomer heerlijk koel en ’s winters lekker warm.

Singer Rietdekkersbedrijf

Singer Rietdekkersbedrijf

Rietdekmethode

Er zijn twee verschillende methodes in de rietdekkerij. Het gebonden rietendak en het schroefdak. Bij de eerste variant wordt het riet vastgebonden met rvs-draad aan de rietlatten. Tegenwoordig is de tweede variant gangbaarder. In dit geval wordt het riet met een rvs-draadschroefsysteem vastgeschroefd op een geïsoleerde dakplaat. De voordelen zijn namelijk dat het niet meer tocht en de brandveiligheid enorm verhoogd wordt.

Brand en verzekering

Rieten daken worden nog al eens geschuwd vanwege brandgevaar. Tegenwoordig met het schroefdak, het ‘gesloten’ daksysteem, bliksemafleiders en brandpreventie-installaties etcetera, is dat niet meer nodig. De verzekeringspremie is dan ook vergelijkbaar met die van een pannendak. Rietdekkersbedrijf Singer is namelijk aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers, de vakgroep die de zogenaamde ‘rietpolis’ geïnitieerd heeft. Wilt u meer informatie?

Singer Rietdekkersbedrijf